BONAVIDA CONSULTING -  INFORMÁCIÓK

Spanyolországi ingatlanvásárlással kapcsolatos költségek

Kinek fizet a vevő?

 • Eladónak: az ingatlan árát és az ÁFA –t (új építésű ingatlan esetén) a megfelelő bankszámlára. Spanyolországban az általános ÁFA 21%, azonban az új építésű ingatlanok eladása esetében, amelyek először vannak átruházva, az adó mértéke 10% -ra csökken az ingatlan vételárából számítva. Ez az összeg a szerződésben vagy a letéti dokumentumban lesz feltüntetve. 10 % -os ÁFA esetén az ügyfél egy ingatlant és maximum két kocsibeállót (garázst)  vásárolhat. A harmadik garázs vásárlása esetén az ÁFA már 21%.

  Amennyiben az ügyfél csak parkolóhelyeket vagy üzleti tevékenységhez vásárol, az ÁFA ebben az esetben is 21%.
  Szintén 21% az Áfa, ha cég vásáról, akár lakóingatlant is. (Az Áfa visszaigénylés külön ügy..)

  Új ingatlanok esetében vegyék figyelembe a vízvezeték és a villany csatlakozásáért fizetendő számlákat is.
 • Közjegyzőnek: függ az ingatlan értékétől és az előre meghatározott díjaktól ; ez vonatkozik az adásvételi szerződésre és a hitelre is, amennyiben releváns. A közjegyzői díjakat is a vevő fizeti. Ezek az adásvételi szerződésben fel vannak tüntetve. Ez Torrevieja-ban általában 1.200 - 1.500 Euro, de egy milliós villa esetén jóval több is lehet.
 • Ingatlan konzulensi:  szolgáltatásaik árát, amennyiben a szolgáltatásai meg lettek rendelve.
 • Adóhivatalnak: spanyol bélyegilletéket (Impuesto de Actos Jurídicos Documentados) a helyi megyei iroda szerint. Ennek értéke 1% - 1,5% az ingatlan vételárából - szerepel a dokumentumokban is. Amennyiben jelzáloghitelre van szükség, ez esetben az 1% - 1,5% -ot a teljes jelzáloghitel összegéből kell kifizetni.
 • Földhivatalnak: ingatlanjog és a jelzáloghitel (ha releváns) regisztrációs díját. A regisztrációs díj összegét a rendelet határozza meg és függ az ingatlan értékétől.
 • Jogi díjak: ügyvédi díj, ha külön ügyvéd lett megbízva

Összesen mondhatjuk, hogy a lakóingatlanra vetített költségek cca. +13%-ot tesznek ki + a konzulensi szolgáltatások díja.BONAVIDA CONSULTING -  INFORMÁCIÓK


BONAVIDA CONSULTING -  INFORMÁCIÓK

BONAVIDA SPANYOL INGATLANOK CONSULTING


Address
Torreveija C/San Pascual 192 (Costa Blanca)
vCard
To the top